Gulset og Skotfoss menighet > Artikler > Nyheter

Godt Skodd - Trosopplæring i menigheten

I Gulset og Skotfoss menighet får alle døpte barn eller barn o-18 år der en av foreldrene er medlem i Den norske kirke tilbud om opplæring i kristen tro og tradisjon. Gulset og Skotfoss menighet ønsker å gi barn og ungdom kunnskap, opplevelser og erfaringer slik at de kan vokse i troen og bli kjent med tradisjonene i sin lokale kirke. Opplæringen består blant annet av samlinger over en eller flere ganger, gaver som oppfordrer til trosopplæring i hjemmet og invitasjon til leir og andre arrangementer i regi av menigheten. Påmelding gjøres enten direkte til lederne eller gjennom påmelding via hjemmesiden.

Godt skoddTrosopplæring i Gulset og Skotfoss menighet

0-1 år  Dåp og dåpssamtale

0-1 år Babytrall. Neste babytrallkurs starter 17.september. Meld dere på til inger@gulsetkirke.no

2 år  Dåpsfest. Neste dåpsfest er våren 2020.

3 år Tripp-trapp-tresko med bl.a. Kirkesafari To mandager blir alle treåringer invitert til samlinger med fokus på lek og bibelfortellinger november 2019.

4 år 4-årsbok og 4-årsklubb. Utdeling av 4-årsbøker i Skotfoss kirke og Gulset kirke september 2019. I etterkant kan 4-åringene være med på kirkebokklubb tre mandager.

5 år Søndagsskolekarusellen. Barna inviteres til å delta på søndaggskolen med egen samling for 5-åringene.Vi bygger blant annet bibelfortellinger i lego. Oppstart etter høstferien 2019.

6 år Klar-ferdig-gå våren 2020. For de som skal begynne på skolen høsten 2020.

7 år  Petrus pinsfest  Stort familiearrangement som arrangeres på Kapittelberget hvert år i mai.

7 år  Smartieshelg Samling for 1.klassinger en lørdag med tema: Vi kan -Sammen med Jesus. Vi baker, spiser, leker, hører bibelfortlellinger m.m. Vi deltar også på gudstjenesten dagen etter. Neste Smartieshelg er våren 2020.

8 år  På tur med David  Dagstur i nærområdet med fokus på praktisk turkunnskap, Guds skaperverk og gjetergutten David. Våen 2020.

9 år  Tårnagenthelg. Barna får være hemmelige agenter og får blant annet løse oppdrag og mysterier, klatre opp i kirketårnet og gå på symboljakt i kirken. Høsten 2019.

10 år Mer verdt enn gull Et opplegg med miljø og misjon i fokus. Våren 2020.

11 år Lys Våken  Helgesamling med spennende overnatting i kirken i desember, adventsnatta 30/11-1/12.

12 år B4  4 kvelder på våren med blant annet film.

12 år 24H festival Spennende barnefestival i Fritidsparken i Skien høsten.

13 år Logg inn Bli kjent med menighetens ungdomsarbeid.

14 år PreK Bli kjent med hverandre og ungdomsarbeidet før konfirmasjonstiden starter

14 år Konfirmasjon

15 år  Ledertreningskurs Basic bibelkompetanse, bevisstgjøring og utvikling av lederegenskaper, sosialt felleskap.

16 - 18 år Exodus Invitasjon til høstleir.

18 år Myndighetsfest

Vi har også mange ukentlige tilbud til barn og ungdom, blant annet søndagsskole hver søndag under gudstjenesten, to barnekor, SUPERMANDAG for hele familien med middag, kor og aktiviteter,Fokus-kvelder for ungdom og KRIK. Se fanene barn/ungdom på nettsiden.

Har du flere spørsmål vedrørende tilbudet vårt er du velkommen til å ta kontakt. Invitasjon sendes i posten til alle årskull. Dersom du eller noen du kjenner ikke har fått invitasjon, men ønsker invitasjoner vennligst send en epost til inger@gulsetkirke.no